۱. اِسپیریتو سانتا

سر آشپز «ناتاشا فینک» با الهام از اصالت آمازونی خود توانسته غذاهای برزیلی را با چاشنی آمازونی تلفیق کرده و در رستوران «اسپیریتو سانتا» سرو کند. منوی رستوران نشاندهنده تنوع طعم و مزهها و توجه به جزییات است. اینجا پیشغذای خاصی به نام «تامباکی» (نوعی ماهی معروف آمازون) دارد که در پودر سوخاری آغشته و سرخشده و بعد با گیاهان معطر سرو میشود.

قدمت ساختمان این رستوران به قرن ۱۹ برمیگردد که درست کنار تراموا و در بیرون خیابان شلوغی مملو از کافهها و گالریها قرار دارد. از آنجا که روی تپه ساخته شده، مناظری فوقالعاده از سانتا ترزا را پیشکش شما میکند.
۲. سینه بوتِکیم

رستوران «سینه بوتیکم» در یک مرکز تاریخی، بین کلیسای «کاندلاریا» و «سنت بندیکت» قرار دارد. این رستوران که در سال ۲۰۱۰ افتتاح شد، به طرفداران سینما اختصاص دارد و فضای داخلی آن با تصاویر فیلمها تزیین شده است، نام غذاها و نوشیدنیها نیز از روی فیلمهای مشهور برزیلی گرفته شده است. نمایش روزانه فیلم در این محل نیز برقرار است و به دانشجویان و کارگردانان تازه کار امکان نمایش آثار هنریشان را میدهد.
۳. رستوران گولا گولا

ساختمان بازسازی شده لاگون ، مشتمل بر ۵ رستوران، محل اجرای موسیقی زنده و سینما است که رستوران «گولا گولا» نیز در این مجموعه قرار دارد و از تراس آن میتوان تالاب «رودریگو د فریتاس» را مشاهده کرد. در این رستوران میتوانید غذاهای سالم را در محیطی مدرن و آرام میل کنید و از تنوع سالادها و غذاهای داغ لذت ببرید.
۴. مارکت

رستوران «مارکت» در تو در توی کوچههای باریک و به دور از ازدحام خیابان اصلی قرار گرفته است. غذاهای تازه محلی در یک رستوران کوچک پرجنبوجوش قطعا انتخاب خوبی برای صبحانه یا ناهار سالم است. این رستوران به واسطه استفاده از مواد اولیه تازه توانسته با غذاهای جدید و خلاقانه و آبمیوههای طبیعی و تازه از مشتریان خود پذیرایی کند. در کنار غذاهای معمول خود، غذاهای گیاهی متنوعی را در منوی رستوران ارائه کرده که از مواد اولیه غنی از پروتئین نظیر عدس تهیه شدهاند.
۵. ریو سناریوم

رستوران «ریو سناریوم» یکی از زیباترین رستورانهای ریو دو ژانیرو محسوب میشود که نقش مهمی در احیای زندگی شبانه منطقه «لپا» ایفا کرده است. این رستوران در گذشته انبار بوده که بعد از بازسازی بهعنوان کلوپ، رستوران و انبار عتیقه درآمده است. در اینجا نوازندگان محلی به اجرای موسیقی زنده میپردازند. دکوراسیون داخلی آن با آثار هنری تزیین شده است و منوی رستوران با الهام از غذاهای پرتغالی تهیه شدهاند که با یک لیوان نوشیدنی برزیلی دیگر چیزی کم ندارد.
۶. آلبامار

قدمت رستوران «آلبامار» به سال ۱۹۳۳ میرسد که در یکی از پنج برج بازار شهری قرار دارد. ساختار منحصربهفرد فلزی آن که در سال ۱۹۶۲ از بلژیک و انگلستان وارد شده بود، بهعنوان سایت میراث فرهنگی ثبت شد و در زمان تخریب بازار قدیمی، به آن آسیبی نرسید. در منوی این رستوران شاهد گلچینی معرکه از نوشیدنیها و غذاهای برزیلی خواهید بود که با وجود مناظری فوقالعاده از پل «ریو نیترویی» ، قایقهای ماهیگیری و جزیره تاریخی ، شبی بهیادماندنی را خواهید داشت.
۷. پالافیتا کیچ

رستوران «پالافیتا کیچ» در سواحل زیبای لگا رودریگو فریتاس واقع شده است. این تفرجگاه در جنگل آمازون با صندلیهایی در فضای باز و مبلمان ساده میزبانی مشتریان را بر عهده دارد. متریال آن را اکالیپتوس و آلاچیقهایی از کاهگل و نی تشکیل میدهند.
منوی این رستوران شامل غذاهای دریایی، پیشغذا و بشقابهای میوه است که بخش اعظمی از مواد اولیه از جنگل تهیه میشود. «کارپاچیوس» یکی از غذاهای عجیب این رستوران به شمار میرود که از گوشت تمساح زرد، شترمرغ، گوشت نمک سود شده، گراز وحشی، غذای دریایی، پنیر موتزارلا و گوجه فرنگی خشکشده تهیه شده است که با انواع نان داغ سرو میشود.
۸. آپرازیول

رستوران «آپرازیول» در عمارتی بالای یک تپه در محله سانتا ترزا قرار گرفته که به لطف وجود یک باغ و صندلیهای پاسیو، لذت تماشای مناظر زیبای مرکز شهر دو چندان میشود. در منوی این رستوران میتوان انواع غذاهای برزیلی را پیدا کرد که مواد اولیه آنها از منطقه تهیه میشود. برای پیشغذا حتما سوپ کدو حلوایی با خامه و میگو را تست کنید. ماهی کبابی در سس پرتقال که با برنج نارگیل و موز پخته شده سرو میشود، بهعنوان غذای مخصوص آپرازیول به حساب میآید.
سرآشپز «آنا کاستیلیو» که مالک این رستوران نیز است، در سال ۱۹۹۶ این محل را افتتاح کرد؛ ولی بعد از گذشت ۱۵ سال همچنان رستورانی دلپذیر برای صرف یک شام برزیلی است. پنجشنبههای این رستوران را از دست ندهید، چراکه موسیقی زنده برزیلی در آن اجرا میشود.
۹. میام میام

رستوران «میام میام» در محله باکلاس «بوتافوگو» قرار دارد و ساختمان آن در واقع یک سازه مستعمراتی بازسازی شده است. مالکان برزیلی-فرانسوی با منویی منحصربهفرد در خدمت مشتریان هستند و غذاهای فرانسوی را با آشپزی برزیلی ترکیب کردهاند، نظیر فوتوچینی و قارچ، سیر کبابی و لیموترش. اجزای دکوراسیون این رستوران به دهههای ۵۰، ۶۰ و ۷۰ میلادی تعلق دارد.
۱۰. رفِئیتوریو ارگانیکو
رستوران «رفئیتوریو ارگانیکو» بهعنوان یکی از بهترین رستورانهای گیاهی ریو محسوب میشود. غذاهای آن ترکیبی از غذاهای برزیلی و بینالمللی است که همگی ارگانیک و گیاهی هستند. هر چند این موضوع مانعی برای شهرت زیاد آن نشده و اغلب اوقات مردم محلی تمام صندلیها را پر میکنند.
